BLEKEN

Bleken

Droom je van een glimlach met stralend witte tanden?

Mooie witte tanden zijn populair in deze tijd en het aanbod is groot. Onveilige bleekprocessen kunnen schade toebrengen aan je gebit. Overweeg je een bleekbehandeling? Kies dan voor een veilige en verantwoorde manier. Bleek je tanden altijd onder begeleiding van je tandarts of mondhygiënist.

Tegenwoordig zie je veel (online) reclames van bleeksalons. Het consumentenprogramma Radar van AVROTROS was dit ook opgevallen. Zij gingen op onderzoek uit en schreven daar dit artikel over: “Je tanden écht bleken kan niet in bleeksalons”. De conclusie: Tanden bleken is onschadelijk als het op een verantwoorde en professionele manier gebeurt.

Bij tandartspraktijk Volmondig Leende geven we je vanuit onze ervaring graag advies over het bleken van je tanden.

Hoe gaat we te werk?

Eerst maakt de tandarts een afdruk van je gebit. Vervolgens wordt er een op maat gemaakte bleekbeugel vervaardigd. Deze wordt gemaakt van een zachte kunststof, specifiek voor je eigen gebit. Dit is belangrijk, want dan past de bleekbeugel goed en wordt je tandvlees goed beschermd tegen de blekende stof (peroxide). Je krijgt de bleekbeugel en de gel met de blekende werking mee naar huis. Als je de bleekbeugel elke dag minimaal 2 uren draagt, bereik je de gewenste kleur meestal na 1-2 weken. Tijdens of na het bleken kan er gevoeligheid optreden bij warm-koud-ervaringen. Dit is echter vaak tijdelijk.

Ter attentie: vullingen, facings of kronen bleken niet mee.

Tanden bleken bij Volmondig Leende? Bel dan snel voor een afspraak 040 2061886